SPESIALITETSMERKET

Den Sorte Havre har blitt hedret med Spesialitetsmerket. Nåløyet for å oppnå denne anerkjennelsen er trangt, og tildeles kun norskprodusert mat av ypperste klasse.

 

 

Så glad blir man når man får tildelt Spesialitetsmerket. Johan flankert av Matmerksjef Nina Sundquist og landbruksminister Jon Georg Dale på Grüne Woche i 2016

 

Spesialitet er en offisiell norsk merkeordning, som tildeles av en uavhengig fagjury, og som skal vise forbrukerne vei til god lokal mat og lokalt drikke. Begge våre to hovedprodukter, Den Sorte Havre Lettkokt(valsede havrekorn) og Den Sorte Havre Steel Cut (kuttede hele havrekorn) har blitt tildelt Spesialitetsmerket for unik smak.

SPESIALITET-MERKET

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

 

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom produktene som ønsker å bruke merket.

 

Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler merket.

 

Juryen ledes av Lars Sponheim.

MATMERK

Matmerk er en uavhengig stiftelse, og deres formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon.

 

Dette gjør de gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.

 

Deres kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegnelse.

 

De har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.
Kilde: Matmerk