Den Sorte Havre | Om oss
Den Sorte Havre produserer antagelig verdens sunneste havregryn.
svarthavre, havregryn, steel cut, lettkokt, den sorte havre, grøt, gryn, mat, sunt, sunn mat, helse
146
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-146,theme-bridge,woocommerce-no-js,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Tveter gård

På Tveter Gård i Våler i Østfold har det vært dyrket havre i mange hundre år, sannsynligvis tilbake til vikingtiden. Her bor familien Anstensrud, nøye og flinke gårbrukere, som liker å kunne fortelle nøyaktig hvor et produkt kommer fra og hvordan det er laget. Vi har ikke så mye til overs for at det meste som finnes av landbruksprodukter i Norge ikke er opphavesmerket og at mye av kornproduktene som selges i Norge er importerte fra land og dyrkingsforhold vi ikke vet noe om. Vi er heller ikke begeistret for bruken av sprøytemidler i matproduksjon og dyrker urkornet vårt 100% uten dette.

Familiebruk

Vi er stort sett glade og optimistiske mennesker som liker havre, og spesielt svarthavre. Ideen til å starte med å dyrke den gamle havresorten kom fra en god nabo under elgjakta. Vi likte tanken på å gi yngstemann, Georg, grøt fra havregryn laget på verdens sunneste havre dyrket på egen gård og ikke importert havre. I Østfold er det noen av de beste forholdene for å dyrke havre i Norge. Vi driver et familiebruk og tre generasjoner er med på driften. Vi bruker ingen sprøytemidler og sørger for at kornet er best mulig behandlet frem til ferdig produkt. Vi gleder oss til å dyrke den sunneste havren som er å få tak i mange generasjoner til.