Gourmet grøt

I denne oppskriften går vi “back to basics”. Steel Cut grøt gir mer tyggemotstand og struktur enn vanlige lettkokte gryn. Dette er varianten de mest ivrige havregrøtspiserne pleide å importere fra statene, før vi begynte å produsere den. Oppskriften er i seg selv veldig enkel og man står fritt til å eksperimentere med tilbehør.

 

Oppskriften

1 dl Steel Cut Den Sorte Havre
4 dl vann eller melk
Litt salt etter smak

 

 Bland vann/melk og gryn og kok opp. La småkoke i 20-30 minutter. Langtidskokes for aller best resultat. Serveres med kanel og brunt sukker, eller kanel og litt honning. For en sunnere variant kan man eksperimentere med rosiner, nøtter, frukt, tørket frukt, mm. slik som på bildet.
Kjøp Den Sorte Havre Steel Cut i vår nettbutikk.
2 Kommentarer
  • Anne Danielsen
    Skrevet kl 10:45h, 10 juni Svar

    Hvis man legger havren i vannet natten før (lar det stå på komfyren – klar til koking neste morgen) med lokk, så er grøten klar på halvparten av tiden, etter ca. 10 min. litt avhengig av hvor høy varme man koken grøten på…det er sunnere også – min grandtante fra Ås gjorde alltid dette…

    • Den Sorte Havre
      Skrevet kl 22:24h, 26 juni Svar

      Ja det er et nyttig knep vi også bruker for å få ned koketiden:-). Og som du er inne på så er det også sunnere…

Skriv en kommentar

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få spennende oppskrifter og nyheter om Den Sorte Havre på e-post.

Gratulerer! Du er meldt på.