
I denne oppskriften går vi “back to basics”. Steel Cut grøt gir mer tyggemotstand og struktur enn vanlige lettkokte gryn. Dette er varianten de mest ivrige havregrøtspiserne pleide å importere fra statene, før vi begynte å produsere den. Oppskriften er i seg selv veldig enkel og man står fritt til å eksperimentere med tilbehør.
Oppskriften
1 dl Steel Cut Den Sorte Havre
4 dl vann eller melk
Litt salt etter smak
Anne Danielsen
Skrevet kl 10:45h, 10 juniHvis man legger havren i vannet natten før (lar det stå på komfyren – klar til koking neste morgen) med lokk, så er grøten klar på halvparten av tiden, etter ca. 10 min. litt avhengig av hvor høy varme man koken grøten på…det er sunnere også – min grandtante fra Ås gjorde alltid dette…
Den Sorte Havre
Skrevet kl 22:24h, 26 juniJa det er et nyttig knep vi også bruker for å få ned koketiden:-). Og som du er inne på så er det også sunnere…