Kjølskapsgrøt på Steel Cut

Mange tror Steel Cut gryn må kokes, det stemmer ikke. Man kan også lage kjøleskapsgrøt av Steel Cut gryn. De må ligge litt lenger i bløt enn lettkokte gryn, men til gjengjeld gir det deg mer tyggemotstand og struktur i grøten.

 

Basisoppskriften er:

Ha Steel Cut gryn i en bolle/kjele med lokk (ca 1 dl per posjon)
La Steel Cut gryn stå med mer enn dobbelt så mye vann som gryn i kjøleskapet med lokk over natten
Hell av vannet på morgenen. Bruk gjerne et kjøkkenhåndkle til å knyste av vannet. De kalde trukne havregrynene kan nå holde seg med lokk i kjøleskapet i over en uke og kan brukes til frokost hele uken.

 

Blandes med litt yogurt, bær, syltetøy, honning eller nøtter etter smak. Vår favoritt er å blande inn litt naturell gresk yoghurt med presset sitron, litt revet sitronskall og litt sukker. Dette smaker herlig friskt.