
Visste du at Steel Cut havregryn også er ypperlig i middagsretter hvor man typsik ville brukt for eksempel ris, cous cous eller bulgur? En av våre middagsfavoritter er «Havrotto». På årets årets Matstreif laget de flinke kokkene fra Prima Jæren en nydelig havrotto med steel cut fra Den Sorte Havre som de serverte som tilbehør til lam fra Prima Jæren. Mange har spurt om oppskriften på denne Havrottoen – og her er den.
Oppskriften (4 personer):
• 4 dl usprøytet Steel Cut havre
• 2 stk sjalottløk, finkuttet
• 3 dl hvitvin
• 8 dl kyllingkraft
• 50 g parmesan
• 4 ss gressløk, finkuttet
Slik gjør du:
1) Fres sjalottløk blank i en stor kjele, og ha over havre.
2) Hell over hvitvin og kok inn.
3) Ha i over halvparten av kyllingkraften og kok, spe på med mer kyllingkraft underveis (ikke la havre koke tørr, rør underveis)
4) Når havren er ferdig kokt (ca 20/25 min), ha over parmesan og gressløk, smak til med salt.