
Vår versjon av den berømte og helsebringende Bircher Müslien som ble oppfunnet av den sveitsiske legen Maximillian Bircher-Benner rundt år 1900. God er den også :)!
Oppskriften (4 personer):
• 4 dl usprøytede lettkokte havregryn
• 3 dl god eplejuice
• Saften av en sitron (ca. 3 ss)
• 1 eple, revet
• 1-1,5 dl hakkede mandler (evt. hasselnøtter)
• 2 dl kefir (evt. naturell yoghurt)
• 1 dl tranebær (evt. rosiner)
• 1-2 ss honning
• Litt kanel
Slik gjør du:
1) Bland gryn, eplejuice og sitron – og la trekke helst over natten eller minst i 1 time, i kjøleskap.
2) Neste morgen river du eplet, hakker mandlene og rører dem inn i grøten, sammen med kefir, rosiner, litt honning og litt kanel.
3) Strø evt. bær, tørket frukt, kokos og/eller nøtter på toppen