Visste du at steelcut, dvs. kuttet havregryn, passer utmerket som en erstatning for kjøttdeig? Perfekt om du vil legge inn noen kjøttfrie middager uten å gå på kompromiss med smaken. Denne fantastisk gode og saftige lasagnen gleder både vegetarianere og oss andre dødelige . Vi serverer havrelasagne i Den Sorte Havre Kafe og Gårdsbutikk – hvor den er en av våre mest populære retter. Nå kan du prøve den hjemme hos deg selv :-)!
Oppskriften:
Tomatsaus:
2 dl Den Sorte Havre Steel Cut Havregryn
1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
1 boks hermetiske tomater
3 toppet ss tomatpuré
5 dl grønnsakskraft
2 ts tørket timian
2 ts tørket oregano
Salt/pepper
Lasagneplater
– Finhakk og fres alle grønnsakene og havren, tilsett så tomater, tomatpuré, krydder og kraft
– La fyllet småkoke i 15 min mens du lager ostesausen
Ostesaus / Bèchamelsaus:
50 gr smør
50 gr valgfritt mel
5 dl melk
150 gr revet ost
– Smelt smør og rør inn melet, tilsett melk og la sausen tykne
– Tilsett osten til slutt og la den smelte inn i sausen
Legg Tomatsausen og lasagneplater lagvis i en ildfast form, hell ostesausen over og stek på 200 grader i 30 min.