Havrekjeks

Disse er mye sunnere og bedre enn de du får kjøpt i butikken, men også med alle de gode ingrediensene…..

 

Oppskriften er:

70 g Lettkokt havregryn fra Den Sorte Havre
70 g Sammalt spelt mel (eller hvetemel)
70 g brunt sukker (eller hvitt sukker)
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
70 g smeltet smør
0,5 dl melk 

 

Bland sammen tørrstoffet mens man smelter smør i en kjele. Bland sammen smeltet smør, melk og tørrstoffet og lag til kjeks, så store som man ønsker. Stekes på 185 grader i 12-14 minutter  (obs! kjeksene skal være litt myke når de tas ut av ovnen, de vil stivne når de avkjøles). Disse kjeksene er vanvittig gode uten noe ekstra på, men kan også serveres med litt brunost, syltetøy, nøtter eller sjokoladebiter.
7 Kommentarer
  • Solveig Sabbasen
    Skrevet kl 13:31h, 16 februar Svar

    Den oppskrifta må prøves

  • Gitte Kristiansen
    Skrevet kl 10:00h, 20 februar Svar

    De er helt fantastiske!!!!!

  • Karmsundgata Senter
    Skrevet kl 19:06h, 01 mai Svar

    De er knallgode. Ble veldig fort spist opp her.

  • Alf Eugen Larsen
    Skrevet kl 20:57h, 26 juni Svar

    Bytt ut smør med, kokosfett – det er sunnere

  • Marianne Otlo
    Skrevet kl 20:00h, 08 desember Svar

    Nydelig!! Og i år blir dem en del av julebaksten, og det sier vel alt.

  • Kirsten Rønnin
    Skrevet kl 10:11h, 20 desember Svar

    Doblet mengden og fikk 24 stk. Har jeg gjort noe feil?

    • Den Sorte Havre
      Skrevet kl 09:48h, 07 januar Svar

      Antall kjeks vil avhenge av hvilken størrelse man velger.

Skriv en kommentar

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få spennende oppskrifter og nyheter om Den Sorte Havre på e-post.

Gratulerer! Du er meldt på.