Disse er mye sunnere og bedre enn de du får kjøpt i butikken, men også med alle de gode ingrediensene…..
Oppskriften er:
70 g Lettkokt havregryn fra Den Sorte Havre
70 g Sammalt spelt mel (eller hvetemel)
70 g brunt sukker (eller hvitt sukker)
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
70 g smeltet smør
0,5 dl melk
Bland sammen tørrstoffet mens man smelter smør i en kjele. Bland sammen smeltet smør, melk og tørrstoffet og lag til kjeks, så store som man ønsker. Stekes på 185 grader i 12-14 minutter (obs! kjeksene skal være litt myke når de tas ut av ovnen, de vil stivne når de avkjøles). Disse kjeksene er vanvittig gode uten noe ekstra på, men kan også serveres med litt brunost, syltetøy, nøtter eller sjokoladebiter.
Solveig Sabbasen
Skrevet kl 13:31h, 16 februarDen oppskrifta må prøves
Gitte Kristiansen
Skrevet kl 10:00h, 20 februarDe er helt fantastiske!!!!!
Karmsundgata Senter
Skrevet kl 19:06h, 01 maiDe er knallgode. Ble veldig fort spist opp her.
Alf Eugen Larsen
Skrevet kl 20:57h, 26 juniBytt ut smør med, kokosfett – det er sunnere
Marianne Otlo
Skrevet kl 20:00h, 08 desemberNydelig!! Og i år blir dem en del av julebaksten, og det sier vel alt.
Kirsten Rønnin
Skrevet kl 10:11h, 20 desemberDoblet mengden og fikk 24 stk. Har jeg gjort noe feil?
Den Sorte Havre
Skrevet kl 09:48h, 07 januarAntall kjeks vil avhenge av hvilken størrelse man velger.